Potem, ko smo avgusta v Ljubljani prvič na naših tleh lahko spremljali turnir svetovne serije v odbojki na mivki, se odbojkarski spektakel na peščeni podlagi še pred koncem leta znova vrača v slovensko prestolnico. V Črnučah bomo namreč med 29. novembrom in 2. decembrom gostili še en letošnji World Tour 1 Star Satellite. 

Na Odbojkarski zvezi Slovenije bodo organizacijo turnirja izpeljali skupaj s Športnim parkom Ludus in podjetjem Extrem, z že drugim letošnjim tekmovanjem v sklopu svetovne serije pa na OZS skušajo slovenskim ekipam skušajo omogočiti, da se čim prej in čim bolj približajo svetovni konkurenci. »Prihajajoči zimski turnir za odbojko na mivki je v skladu z novimi možnostmi, ki so se v Sloveniji pokazale s postavitvijo dvorane in so samo še nadaljnji korak v smeri razvoja in popularizacije odbojke na mivki pri nas. Predvsem pa gre za omogočanje celoletnega tekmovalnega ritma tistim, ki se z odbojko na mivki ukvarjajo skozi vse leto. Na Odbojkarski zvezi Slovenije ta turnir ocenjujemo kot še dodaten korak v smeri k temu, da naši najboljši igralci čim prej ujamejo stik z vrhom. To pa lahko dosežemo le skozi taka tekmovanja in če jih ob tem lahko organiziramo doma, je to še toliko bolj dobrodošlo,« je dejal predsednik OZS, Metod Ropret.

Za slovenske pare bo imel domači turnir velik pomen, saj si bodo že na začetku sezone lahko nabrali pomembne točke za svetovno lestvico in posledično boljše izhodišče na naslednjih turnirjih. V oktobru bodo v okviru svetovne serije namreč potekali trije turnirji, na Kitajskem, v ZDA in v Mehiki, v novembru pa je na koledar svetovne zveze uvrščen le ljubljanski World Tour 1 Star Satellite. Nekdanji slovenski odbojkar Tomislav Šmuc, ki je skupaj z Martinom Hrastom najbolj zaslužen zato, da imamo v Sloveniji po vseh letih pokrito dvorano za odbojko na mivki, dodaja: »Tekmovalnim parom turnir pomeni izziv, da bodo lahko tudi v zimskem času tekmovalno aktivni in tako pridobivali pomembne točke za turnirje v letnem času. Konec koncev bo pri nas potekal turnir svetovnega razreda, na katerem se bodo lahko zopet srečali s konkurenco.«

V Sloveniji bomo po avgustovskem World Tour 1 Star Satellite turnirju tako lahko še drugič spremljali svetovno serijo, ljubljanski turnir pa bo le eden od dveh turnirjev, ki se bosta odvijala na pokritih peščenih igriščih. »Po večletni izvedbi mednarodnega turnirja na Kongresnem trgu smo se odločili še za zimsko varianto in med turnirjema tako našli  lepo povezavo poletje-zima. V Ljubljani se bo znova igrala mednarodna odbojka na mivki in mislim, da je pred nami še en spektakel. Evropa tovrstnih turnirjev nima, tako da bo na svetovnem koledarju Ljubljana le še bolj izstopala,« pa meni Simon Rožnik, direktor podjetja Extrem, ki bo za OZS izvedlo tekmovanje.

Odbojkarski spektakel v Športnem parku Ludus v Črnučah bo na sporedu med 29. novembrom in 2. decembrom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja