GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA

3- 5. junij, Park Zvezda in Kongresni trg, Ljubljana

V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s preko 1.000 plesalci, ki bo ponudil cel kup atraktivnih doživetji in aktivnosti za vso družino, bo za gledalce brezplačen, plesna tekmovanja in šove pa bo popestril bogat spremljevalni program.

Breakdance ni le atrakcija z ulic ameriških velemest, ki je s hip hop kulturo obnorela svet v 80. letih, ampak tudi eden najmlajših olimpijskih športov, ki bo prvič na sporedu olimpijskih iger 2024. Že to pomlad pa si boste lahko zvezdnike, ki se bodo potegovali za odličja v Parizu, v živo ogledali na delu v Ljubljani.

Kongresni trg in park Zvezda bosta prvi junijski konec tedna gostila dogodek svetovnega formata GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA, ki bo ob svetovnem prvenstvu mladinskih profesionalcev združil celotno slovensko urbano plesno sceno, ob tekmovanjih pa ponudil tudi bogat spremljevalni program za plesalce ter šove in različne brezplačne aktivnosti za obiskovalce. Tekmovanje je del svetovne serije, Ljubljano pa postavlja ob bok plesnim prestolnicam, kot so Pariz, Salzburg, Amsterdam, New York in Tokio. Dogodek, ki bo odprl letošnji festival Junij v Ljubljani, je pomemben tudi za dodatno utrditev Slovenije na svetovnem plesnem zemljevidu, njegov ambasador pa je eden najbolj iskanih koreografov na svetu, Anže Škrube.

PLES * GLASBA * DELAVNICE * ZABAVA * ŠOV

– Breakdance je nov olimpijski šport
– Prvi tovrstni dogodek svetovnega formata v Sloveniji
– Prvič bodo v Sloveniji skoraj vse svetovne breakdance zvezde
– Na Kongresnem trgu se bo zbralo čez 1.000 plesalcev
– Brezplačen ogled v živo in globalno preko spleta
– Plesne delavnice s svetovnimi mojstri v živo in preko spleta
– Dogodek svetovnega ranga, ki bo povezal slovensko urbano (plesno) sceno
– S poudarkom na tekmovanju otrok in najstnikov je ciljna
skupina prireditve 14. do 25. let in aktivne mlade družine

Glavno prizorišče dogodka, ki bo potekal od 3. – 5. junija, bo oder na Kongresnem trgu, različne aktivnosti se bodo odvijale na manjših prizoriščih na Kongresnem trgu ter v parku Zvezda, delavnice za profesionalne in ljubiteljske plesalce pa tudi v bližnji telovadnici. Vse skupaj bo povezano s celostno podobo in enotnim konceptom, vsebine za obiskovalce bodo na voljo podnevi, glavni šovi in tekmovanja pa se bodo odvijali v večernih urah.

VSEBINE IN SKLOPI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja