Ljubljana – Med 16. in 18. avgustom se na Kongresnem trgu v Ljubljani obeta pravi spektakel košarke 3×3. Poleg finalnega turnirja državnega prvenstva, bo v soboto, 17., in nedeljo, 18. avgusta, potekal tudi mednarodni turnir Škoda 3×3 Ljubljana Challenger.

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA

Vrhunec 16. sezone državnega prvenstva v košarki 3×3 bo letos potekal med 16. in 18. avgustom. Udeleženci, ki so si skozi pet kvalifikacijskih turnirjev priborili nastop na finalnem turnirju v Ljubljani, se bodo pomerili v sedmih različnih kategorijah. V kategoriji članov so si finale priigrale ekipe Addecco 3×3 Maribor, Ljubljana East, Oreka Semič, Playzone, Nomago, Chupo, Piran, Ivančna Gorica, Kerovi in Vnanje Gorice. V vseh ostalih kategorijah bodo v finalu nastopile štiri ekipe. Pri članicah se bodo pomerile ekipe ŽKD Ježica, Bivše Ilirijanke, 4P Fitnes in Domžale. V kategoriji rekreativcev bomo spremljali ekipe ConcreteBuilt, Bullsi Dravlje, Underdogs in U.D.T.M. Kočevje. Pri mlajših kategorijah so ekipe razdeljene v štiri starostne skupine. V kategoriji fantov U23 bodo v Ljubljani tekmovale ekipe ŠD Straža U23, Top 4, Slo U18 in Easy Money, v kategoriji fantov U17 ekipe Šola vožnje Mekinc, 3×3 Gorica, Veterani 03 ter Ptujski trio, v kategoriji deklet U17 ekipe Šitek, ŽKD Ježica modre, ŽKD Ježica bele in Ilirijanke J.R . ter v kategoriji fantov U14 ekipe NBA champs, Začetniki, Goričani in Ultra 3×3.

ŠKODA 3×3 LJUBLJANA CHALLENGER

Prvi dve izvedbi mednarodnega tekmovanja na Kongresnem trgu v Ljubljani, pod okriljem FIBA 3×3 Wourld Tour, sta poskrbeli za spektakularen in odmevajoč športni dogodek. V letu 2019 je potrjenih 26 tovrstnih turnirjev, eden izmed njih bo avgusta potekal tudi v slovenski prestolnici, kar jo uvršča v elitno družbo letošnje svetovne serije. Ljubljana bo tako gostila nekaj najboljših ekip v košarki 3×3 na svetu, že zdaj pa je znano, da bodo na turnirju nastopile ekipe Amsterdam (Nizozemska), Princeton (Združene države Amerike), Edmonton (Kanada), Korolev (Rusija) in Split (Hrvaška). Od slovenskih ekip sta se skozi turnirje državnega prvenstva uvrstili ekipi Adecco 3×3 Maribor in Ljubljana East, preostali slovenski predstavniki oziroma vsi ostali udeleženci pa bodo znani po 31. juliju.

SISTEM TEKMOVANJA

V prvem dnevu tekmovanja bodo ekipe razporejene v štiri skupine po štiri ekipe, nato pa bosta najboljši dve ekipi iz vsake skupine napredovali v nedeljski četrtfinale, kjer se začenjajo izločilni boji do končnega zmagovalca. Denarni sklad znaša 32 tisoč ameriških dolarjev, finalista pa si bosta priborila vozovnico za Masters turnir v Debrecenu.

PRAVILA KOŠARKE 3×3
PRIZORIŠČE

Glavno mesto Ljubljana, z izjemnim Kongresnim trgom, je spektakularno prizoriške in velja za eno izmed najlepših v celotni svetovni seriji košarke 3×3. Dnevna in nočna kulisa v središču mesta sta res impozantni. Košarkarsko igrišče na sredini Kongresnega trga, obdano s tremi tribunami za 2000 obiskovalcev, dinamična osvetljava in ozvočenje ter urbani pridih se zlijejo v nepozabno celoto.

URADNA SPLETNA STRAN

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja