Play Video about extrem-video-overlay-banner-2022

We create a world that dares to reach the EXTREM and realizes the craziest ideas. We breathe in passion for our work and follow the vision, to provide creative, innovative and professional implementation of your wishes. Our projects will take you on a path of an unforgettable adventure, which will awaken all the senses, run adrenaline, and create life-long memories.

extrem-fav-icon
ikona-sportni-dogodki

Sports events

We create a world that dares to reach the EXTREM and realizes the craziest ideas. We breathe in passion for our work and follow the vision, to provide creative, innovative and professional implementation of your wishes. Our projects will take you on a path of an unforgettable adventure, which will awaken all the senses, run adrenaline, and create life-long memories.

ikona-poslovni-dogodki

Business Events

We create a world that dares to reach the EXTREM and realizes the craziest ideas. We breathe in passion for our work and follow the vision, to provide creative, innovative and professional implementation of your wishes.
Our projects will take you on a path of an unforgettable adventure, which will awaken all the senses, run adrenaline, and create life-long memories.

ikona-animacije

Animations & Promotions

We create a world that dares to reach the EXTREM and realizes the craziest ideas. We breathe in passion for our work and follow the vision, to provide creative, innovative and professional implementation of your wishes. Our projects will take you on a path of an unforgettable adventure, which will awaken all the senses, run adrenaline, and create life-long memories.

ikona-zaupanje

Team Building

TEAM BUILDING Team building, seminar or picnic? Whatever you call your companionship, the common point of the event is trust; trust in yourself, to your team, in leaders.
We combined two stories - a story of innovative experiences and a story of homeliness with tradition. We added the value of »trust« which is very important in every form of mutual relationship.
We will put the trust in your team to the test. Do you dare? Do you trust us?
ikona-nevro-dogodki

Neuro Events

The power of our thought has much greater significance than we can imagine. Put yourself in a situation where, with the power of your concentration, you can pour your favourite coffee or turn on the toaster. Does it sounds futuristic? For us, this is the EXTREM creativity of the present. Extrem powered by BlackBox has brought future technology to your everyday life, but allows you to stand out with your events and promotion today. Be the first, and we will be the one who will help you with pursuing your dreams.

Calendar of Events

Projects

odbito-na-ljubljanici
lasko-pohorksi-smuk
Triglav-The-Rock-Ljubljana-2022
spartan-race
extrem-odbojka-na-vodi
goni-pony-sporto-award
redbull400planica2018-COVER
Luka2Bled-549_foto_Marko_Delbello_Ocepek2
triglav-the-rock-sporto-award
Pljusk_2017-004-600x600
zivjo-nogomet
hud-basket
prima-tobogan
odbito-2023
3-stran-spodnja-fotka-Odbojka-na-mivki-je-igra-polna-strasti
LJCH2018-1
neymar-five-extrem
DCIM100GOPRO
wkbc
x-green-big-new
red-bull-king-of-the-rock-lj
snow-volley-2016
dila-na-krvavcu
nike-cage-of-fear
olimpijski-festival
x-green-big-new
Festival športa 2023 naslovna
ledena-trofeja
Loading...

Who Trusts Us

Team Outfit Partner

Extrem is in our DNA

Simon Rožnik

Tomaž Pančur

Anja Dolšina

Matej Šimenc

Ina Hiti Stražišar

Kaja DeklEva

video

VIDEO

novice

NEWS

book

Extrembook

nagrade

Prizes

#SPLASH: DUBIOZA, SENIDAH IN S.A.R.S. PRVIČ SKUPAJ NA ISTEM ODRU

Festival na plaži, kot ga še ni bilo!
DUBIOZA KOLEKTIV * SENIDAH * S.A.R.S.
25. 6. @ Vista Open Space & Velenjska plaža

Tradicionalno odpiranje poletne sezone na Velenjski plaži dobiva letos nove dimenzije. Dogajanje bo tudi letos atraktivno in raznoliko, najprej pa vam razkrivamo glasbeni spektakel, ki bo 25. junija na Visti, največjem prizorišču na prostem v Sloveniji, prvič v eni zgodbi na istem odru povezal DUBIOZO KOLEKTIV, SENIDAH in S.A.R.S.!

O nastopajočih ni treba izgubljati preveč besed, saj gre za najbolj vroče glasbenike iz regije, ki redno nastopajo tudi po Evropi in svetu.
Mednarodno najuspešnejša bosanska skupina, DUBIOZA KOLEKTIV, praznuje 20-letnico delovanja, v tem času je posnela 10 albumov, 1 EP in 1 dvojni live LP, s preko 1.000 koncerti pa so obiskali že 42 držav. Pred leti so podrli vse rekorde obiskanosti na EXIT-ovem odru, nastopili pred pol milijona gledalci na poljskem Woodstocku (Pol’and’Rock), navdušili pa tudi razvpite festivale, kot so Glastonbury, Sziget, Roskilde, Lowlands, Pohoda, Lollapalooza, SXSW … V Sloveniji so nazadnje nastopili jeseni, ko so v Ljubljani skoraj mesec pred nastopom razprodali dvorano za 3.000 obiskovalcev. Trenutno dviguje prah na spletu tudi kampanja, katere cilj je, da bi Dubioza Kolektiv na Pesmi Evrovizije v Liverpoolu predstavljali nezastopane države.

SENIDAH ni le prva dama balkanske trap scene, ampak tudi eno njenih največjih imen sploh. Pevka, ki nas je najprej navdušila kot glas skupine Muff, je v zadnjih letih postala ne le pevska, ampak tudi ikona emancipiranih žensk, katere videi (Mišići. Slađana, 4 strane sveta, Kamikaza. 100% idr.) so na spletu nabrali že preko milijardo ogledov, njo pa popeljali na koncerte po vsej Evropi.

S.A.R.S. pa so še tretji dober izgovor za obisk Splash festivala. Srbski prvaki zafrkantske romantike (Lutka, Perspektiva, Buđav lebac) so nazadnje pri nas z Dubiozo igrali pred petimi leti, na nepozabnem Soundclashu v razprodanih Stožicah. Skratka, benda se odlično poznata … kaj se lahko zgodi, ko stojita na istem odru (in niti ne sama) pa prepuščamo vaši domišljiji.

SPLASH FESTIVAL je nadgradnja festivala Pljusk, ki je od leta 2017 odpiral poletje na Velenjskem jezeru. V dveh festivalskih dneh bo združil brezplačne poletne aktivnost na Velenjski plaži ter nastope vrhunskih glasbenih izvajalcev na Visti – največjem open air prireditvenem prostoru pri nas. Tako Slovenija dobiva festival z edinstveno zgodbo in plažnim dogajanjem, verjetno pa ne bo odveč omeniti tudi, da je ob prizorišču tudi priljubljen avtokamp.

AKROBAT ODBITO NA LJUBLJANICI 2022 – NOV SVETOVNI REKORD, LETEČI FANTJE IN ZRAČNI CIRKUS VISOKO NAD LJUBLJANICO

Prestolnica je včeraj gostila atraktiven dogodek svetovnega dometa, Akrobat Odbito na Ljubljanici, ki je ponudil kup zabave za vso družino, tekmo Gimnastične zveze Slovenije, dih jemajoče skoke nekaterih najboljših svetovnih akrobatov prostega sloga, atraktivne nastope dua Kamikazete 10 metrov nad Ljubljanico, nov svetovni rekord, po Woop! trampolinskem mostu pa je z brega na breg preskočilo preko 5.200 obiskovalcev.

Potem ko sta agencija Extrem in ekipa Dunking Devils lani pritegnila pozornost domače in svetovne javnosti z atraktivnim dogodkom zgrajenim okoli trampolinskega mosta in tekme na največjem trampolinu na svetu, je letos spektakel Akrobat Odbito na Ljubljanici ponudil še več adrenalina, zabave, umetnosti in dih jemajočih trenutkov.

Ob tem ne gre spregledati, da je v ta zabavni projekt vpletenih še kup izjemnih slovenskih posameznikov in kolektivov, ki so na svojih področjih v svetovnem vrhu: od ene najbolj iskanih akrobatskih skupin na svetu, do agencije, v kateri so si izmislili atrakcije, kot so Goni pony, Pohorski smuk (po travi), Triglav the rock z Janjo Garnbret … in od katerih je format tekmovanj 3×3 prevzela FIBA, do največjega izdelovalca trampolinov Akrobat in mojstrov merjenja iz podjetja Dewesoft, ki sodeluje tudi z NASO.

Osrednje vprašanje letošnjega poskakovanja je bilo: “Ali bo padel nov svetovni rekord?” Da je lanskih 10,30 metrov resno ogroženih, je bilo jasno že ob prebiranju imen akrobatov, ki so prileteli v Ljubljano, za povrh pa so nad Ljubljanico razpeli še za 25 m2 večjo ponjavo in angažirali svetovno priznane merilce. Nekaj pomislekov je povzročila le novost v pravilih: za priznanje rekorda se je bilo treba dotakniti vreče, obešene na žerjav, višini je bilo treba torej dodati tudi pravo smer leta in kontrolo gibanja v zraku. Skrbi, da zaradi tega rekord ne bi padel, so hitro izpuhtele, že po nekaj skokih pa se je začel lov na nov rekord. Tega je na koncu, pri 13 metrih (in še nekaj rezerve) vknjižil Britanec Ernest Brenchley, ki je za nameček na megatrampolinu izvedel tudi najbolje ocenjeni trik in tako iz Ljubljane odnesel dvojno trampolinsko krono.

Ob vsem mogočem poskakovanju pa si posebno omembo po včerajšnjem dogodku zasluži tudi akrobatski tandem Kamikazete. Dami, ki smo jo spoznali v šovu Slovenija ima talent, sta redni gostji evropskih televizij in atrakcija različnih dogodkov, tokrat pa sta kot prvi v Sloveniji izvedli atraktiven akrobatsko-plesni šov na drogu in obroču 10 metrov nad Ljubljanico ter navdušili tako športnike kot množico gledalcev, ki so napolnili prizorišče.

REZULTATI

Prvak Zavarovalnice Triglav – tekmovanje Gimnastične zveze Slovenije (3x5m)

ž: 1. Soča Sršen / 2. Petra Arčon / 3. Maja Guštin

m: 1. Tian Beganović / 2. Patrik Nemec / 3. Matjaž Cotič

Freestyle Battle (ponjava 5x5m)

1.Sebastian Wennmalm (šve) / 2. Fabian Abler (avt) / 3. Evan Rocha (avt)

Sebastian je ponovil lansko zmago v tej kategoriji, lani je zmagal tudi na velikem trampolinu, letos pa je mesto v finalu na megatrampu zaradi utrujenosti prepustil Jaku Hingu.

Megatramp Best Trick (13x13m):

Ernest Brenchley (uk) – 28.8 točk (od mogočih 30 / izvirnost, atraktivnost, izvedba skoka)

Dewesoft Megatramp Biggest Bounce (13x13m):

Ernest Brenchley (uk) – 13 metrov (skok v višino z dotikom cilja)

“Akrobat Odbito na Ljubljanici je, kot večina naših projektov, najprej in predvsem zabava, atrakcija, druženje ob športu in družinska rekreacija. Nas pa veseli, da v tem izjemnem projektu, ki privablja tekmovalce iz cele Evrope in ZDA – nekatere med njimi imajo milijone sledilcev na družabnih omrežjih – vidijo potencial za predstavitev tudi Ljubljana, Slovenija ter številna uspešna slovenska in mednarodna podjetja,” je povedal Simon Rožnik, direktor doživljajske agencije Extrem, v katerega glavi so rojevajo odbite ideje.

Vodja Dunking Devils, Domen Rozman pa je dodal: “Mogoče se sliši visokoleteče, a ta spektakel iz Ljubljane, ki se prenaša tudi po spletu, spremljajo globalna skupnost ‘freestyle’ športnikov, pa tudi tisti, ki iščejo nove atrakcije za popestritev dogajanja na svojih destinacijah. Vabijo nas v Dubaj, Pariz, Las Vegas … ko je Akrobatov megatrampolin v Kaliforniji preizkusil Steve-O iz filmov Jackass pa je to videlo čez 50 milijonov ljudi.”

NAJBOLJŠI PLJUSK DOSLEJ!

Nepozaben dan na Velenjski plaži za ljubitelje adrenalina, džuskanja in ‘foodije’. – Najboljše skoke prikazala Avstrijec in Američan. – V dobrodelni akciji Odreži drugačnost zbrali čez 1.800 eur za letovanja ZPMS, MO Velenje pa je projekt podprla z dodatnim prispevkom 2.000 eur.

Pljusk na Velenjski plaži nikoli ne razočara, letošnja poljubilejna 5. izvedba enega od vrhuncev poletne sezone v Šaleški dolini, ki je sovpadel s koncem šolskega leta, dnevom državnosti in začetkom počitnic, pa bo šla naravnost v anale.

Običajnemu vrvežu ob preizkušanju skakalnice in navijanju za najbolj drzne letalce ter kupu drugih vodnih aktivnosti za vso družino, se je že lani pridružil Beach Food Festival, ki pa se je s premikom z Viste bližje plaži letos še bolj razživel. Tam so letos za razvajanje brbončic skrbeli tudi mojster slaščičar Karim Merdjadi in pol ducata tekmovalcev iz zadnjega šova Masterchef.

Poleg tega pa je letos del prizorišča zasedlo še preko 30 frizerjev, ki pod vodstvom Marka Hriberška že od leta 2018 sodelujejo v dobrodelni akciji Odreži drugačnost. Letos so bili res uspešni, saj je bila vrsta za striženje ves dan dolga, z donacijami za nove pričeske in s priložnostno peko palačink pa so zbrali kar 1.815 eur. Pri njih sta se od znanih obrazov sfrizirala tudi Dejan Dogaja in mlečna kraljica Aleksandra Matan. Mestna občina Velenje pa je projekt, s katerim zbirajo sredstva za letovanja otrok pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije, podprla z dodatno donacijo 2.000 eur.

Osrednja atrakcija Pljuska, ki ga za MO Velenje in Zavod za turizem Šaleške doline organizira doživljajska agencija Extrem, pa kljub bogatemu spremljevalnemu programu še vedno ostaja velenjska letalnica, po kateri se je mogoče vsako leto spuščati le en vikend.

Na sobotni tekmi so se z zahtevnejšimi akrobatskimi skoki predstavili tekmovalci iz šestih držav, žirijo v postavi Pina Umek (Dunking Devils, Exatlon), Tim Nuč in Luka Avguštin (Flipping Art, Slovenija ima talent) ter prof. dr. Uroš Kuzman (ki je skoke ocenjeval z ocenami ZU, U in MU), pa sta najbolj prepričala v finalu povsem izenačena Avstrijec Johannes Luethi in Američan Trace Arbon – prvi je zmago odnesel zaradi boljših skokov v predtekmovanju – tretji pa je bil Slovenec Miha Jan. Najprestižnejše priznanje – za ploh leta – pa je letos domov odnesel Veljko Branković.

Prireditev in vsa tekmovanja sta tudi letos z zabavnimi komentarji povezovala komik Klemen Bučan in glasbenik Dejan Tamše.

PRIHAJA TRAMPOLINSKA IZKUŠNJA ZA VSE GENERACIJE

AKROBAT ODBITO NA LJUBLJANICI

Na Ljubljanico se vrača najodmevnejša družabno-rekreativna atrakcija minulega poletja – megatrampolin Supernova, WOOP! trampolinski most / Made by Akrobat in trampolinski park za vse generacije. Vabljeni na poskakovanje in drugo zabavno dogajanje v fan coni, preskočite Ljubljanico, popoldan in zvečer pa navijajte za vrhunske gimnaste in svetovne zvezde trampolinanja ter uživajte v spektakularnem šovu nad vodo.

Ljubljana bo spet dobila edinstven most, njeno središče pa se bo spremenilo v trampolinski park na prostem. Dih jemajoče prizorišče bo postavljeno nad Ljubljanico:

TRAMPOLINSKA KONSTRUKCIJA bo zajemala:

 • Supernova – največji trampolin na svetu 13×13 m
 • Freestyle trampolin 5×5 m
 • 2x olimpijski trampolin 3×5 m
 • WOOP! trampolinski most, 22m dolg most čez Ljubljanico s trampolinskim platnom podjetja Akrobat

SANJE VSAKEGA TRAMPOLINARJA

Dogodek bo postregel s 4 tekmovanji na 3 različnih vrstah trampolinov na visokem nivoju:

 •  v prostem slogu na trampolinu 5×5 m (“Freestyle Battle”)
 • na olimpijskem trampolinu, po uradnih pravilih Gimnastične zveze Slovenije
 • na Supernova trampolinu 2 tekmovanji v najboljšem triku in v najvišjem skoku

ZABAVA ZA VSE GENERACIJE

Obiskovalci bodo lahko spodbujali in navijali za mojstre kljubovanja gravitaciji (ali bo padel nov rekord v najvišjem skoku, ki je lani meril kar 10,5 m?!), brezplačno preskočili Ljubljanico po WOOP! trampolinskem mostu / Made by Akrobat in kar dva dni poskakovali v fan coni na Novem trgu (petek: 16.00 – 21.00 / sobota: 10.00 – 21.00). Tam bodo lahko preizkušali VR-simulatorje, skakali po vrtnih trampolinih, se sladkali, plezali, plesali in predvsem zabavali. Program bodo začinili trampolinski šovi ekipe Dunking Devils, akrobatske točke F&B Acrobatics in drugi gimnastični nastopi. Pa tudi nagradne igre!

ČASOVNICA DOGODKA IN NASTOPOV

Prireditev bo odprla akrobatska predstava, ki jo bodo spremljale aktivnosti za obiskovalce v fan coni. Sledila bodo različna tekmovanja in odprtje WOOP! trampolinskega mostu / Made by Akrobat, večer pa bo postregel s spektaklom salt, vijakov, obratov, skokov in trikov na trampolinu Supernova. Časovnica bo na voljo pred dogodkom na https://www.odbitonaljubljanici.com/

SVETOVNA JAVNOST PREPOZNALA POTENCIAL SLOVENSKEGA DOGODKA

Akrobat Odbito na Ljubljanici je bil javnosti prvič predstavljen v lanskem letu, ko so izjemna kulisa prizorišča, nenavadna lokacija in atraktivnost zatreslo Ljubljano in (trampolinski) svet. Ideja je nastala na podlagi izkušenj z organizacijo podobnih dogodkov podjetja Extrem ter kreativnega pristopa ekipe Dunking Devils. »Pri organizaciji dogodka nič ni prepuščeno naključju, zato je bilo sodelovanje s slovenskim izdelovalcem profesionalnih trampolinov, podjetjem Akrobat, logična poteza, ki je prinesla končen rezultat, saj so v novomeškem podjetju znali idejo tudi tehnično podpreti.« pove Simon Rožnik, direktor podjetja Ekstrem.

»Celoten projekt je tako plod slovenskega znanja – od ideje, do izvedbe, na kar smo zelo ponosni« še dopolni Marko Knafelc iz ekipe Dunking Devils in doda, da niti lanske, niti letošnje izvedbe ne bodo izpustili številni tuji zvezdniki ‘freestyle’ akrobatike, ki jih na družabnih omrežjih spremlja tudi preko pol milijona sledilcev; in prav oni bodo ponovno najboljši promotorji Slovenije in Ljubljane.

SLOVENIJA BO GOSTILA NOVO SVETOVNO ATRAKCIJO!

GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA

3- 5. junij, Park Zvezda in Kongresni trg, Ljubljana

V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s preko 1.000 plesalci, ki bo ponudil cel kup atraktivnih doživetji in aktivnosti za vso družino, bo za gledalce brezplačen, plesna tekmovanja in šove pa bo popestril bogat spremljevalni program.

Breakdance ni le atrakcija z ulic ameriških velemest, ki je s hip hop kulturo obnorela svet v 80. letih, ampak tudi eden najmlajših olimpijskih športov, ki bo prvič na sporedu olimpijskih iger 2024. Že to pomlad pa si boste lahko zvezdnike, ki se bodo potegovali za odličja v Parizu, v živo ogledali na delu v Ljubljani.

Kongresni trg in park Zvezda bosta prvi junijski konec tedna gostila dogodek svetovnega formata GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA, ki bo ob svetovnem prvenstvu mladinskih profesionalcev združil celotno slovensko urbano plesno sceno, ob tekmovanjih pa ponudil tudi bogat spremljevalni program za plesalce ter šove in različne brezplačne aktivnosti za obiskovalce. Tekmovanje je del svetovne serije, Ljubljano pa postavlja ob bok plesnim prestolnicam, kot so Pariz, Salzburg, Amsterdam, New York in Tokio. Dogodek, ki bo odprl letošnji festival Junij v Ljubljani, je pomemben tudi za dodatno utrditev Slovenije na svetovnem plesnem zemljevidu, njegov ambasador pa je eden najbolj iskanih koreografov na svetu, Anže Škrube.

PLES * GLASBA * DELAVNICE * ZABAVA * ŠOV

– Breakdance je nov olimpijski šport
– Prvi tovrstni dogodek svetovnega formata v Sloveniji
– Prvič bodo v Sloveniji skoraj vse svetovne breakdance zvezde
– Na Kongresnem trgu se bo zbralo čez 1.000 plesalcev
– Brezplačen ogled v živo in globalno preko spleta
– Plesne delavnice s svetovnimi mojstri v živo in preko spleta
– Dogodek svetovnega ranga, ki bo povezal slovensko urbano (plesno) sceno
– S poudarkom na tekmovanju otrok in najstnikov je ciljna
skupina prireditve 14. do 25. let in aktivne mlade družine

Glavno prizorišče dogodka, ki bo potekal od 3. – 5. junija, bo oder na Kongresnem trgu, različne aktivnosti se bodo odvijale na manjših prizoriščih na Kongresnem trgu ter v parku Zvezda, delavnice za profesionalne in ljubiteljske plesalce pa tudi v bližnji telovadnici. Vse skupaj bo povezano s celostno podobo in enotnim konceptom, vsebine za obiskovalce bodo na voljo podnevi, glavni šovi in tekmovanja pa se bodo odvijali v večernih urah.

VSEBINE IN SKLOPI

 • WORLD KIDZ BREAKING CHAMPIONSHIP – Svetovno prvenstvo profesionalnih breakerjev mlajših od 18 let
 • 7 TO BEAT – Beatmaking in plesna bitka z unikatnim konceptom
 • FORMLES MULTIVERSE BATTLE – Breakdance spopadi 1 na 1 ter 2 na 2 – odprto za vse starosti
 • SLOVENIAN GETDOWN – Breaking battle: hip hop 2 na 2, house 1 na 1 – odprto za vse starosti
 • KOREOGRAFSKO TEKMOVANJE – skupine od 3 do 10 plesalcev

LETOS ŽE OSMI RED BULL GONI PONY – 4. JUNIJ 2022

Red Bull Goni Pony: Kaj te motivira za vzpon?

Osmi Red Bull Goni Pony spet v klasičnem spomladanskem terminu. Prijave se polnijo. Toda kaj udeležence sploh motivira, da se prijavijo in potem prigonijo svoje ponyje na Vršič?

Da je kolesarjenje z 20-palčnim zložljivim kolesom iz »vodovodnih« cevi in brez prestav iz Kranjske Gore na najvišji slovenski cestni prelaz resen športni podvig in ne le cirkus v starih oblačilih, smo že večkrat ugotovili.

Red Bull Goni Pony, ki ga v soboto 4. junija izvedemo že osmo leto zapored, je gotovo tudi zabava. Tako pridevnik »resen« iz prejšnjega stavka malo omilimo. Sicer bi bil le še en kolesarski vzpon, pač na malo drugačnih kolesih.

Za premagovanje napora pri športnem podvigu pa udeležence na vseh vzdržljivostnih množičnih prireditvah motivirajo različne stvari. Zabava, druženje, tudi občutek pripadnosti v skupini, zagotovo. V tednih in mesecih pred prireditvijo je bližajoči se datum gotovo dobra vzpodbuda za pogostejšo in intenzivnejšo vadbo – že to je lahko razlog za prijavo. Ker vemo, da bomo potem »morali«.

Pa dosežki?

Od tisoč in več ude

ležencev Red Bull Goni Pony jih v resnici le peščica lahko računa na najvišja mesta. Kolesarjenje navkreber ni stvar navdiha in želje, le za trdo delo gre in malce za fizične danosti. Pri največjih tekaških ali kolesarskih maratonih naprimer, ki privabijo desettisoče udeležencev, je neravnovesje med »favoriti« in »maso« še veliko večje, a to ne vzame volje veliki večini, ki želi le premagati sebe. Pa morda še koga.

Tvoja motivacija je …

Ana iz Vrbe se je lani v svojem prvem poskusu zavihtela v prvo deseterico. Kaj jo je gnalo takrat in kaj jo letos? »Edini cilj mi je bil priti gor, po možnosti pred bratom. Žur mi ni tako pomemben, bolj druženje z bratom, ki ga bolj redko vidim, pa da se nekaj dogaja. Tudi v poganjanju gor ne uživam, a sprejmem izziv in ko ti taka stvar uspe, se dobro počutiš. Letos bi z veseljem poskusila popraviti svoj rekord, ampak mislim, da ne bo šlo, saj nisem uspela nič kolesariti. Tako da si res želim samo priti gor!«

Med moškimi se je še težje motivirati s tem, da lahko dosežeš vidno uvrstitev. Že prva stoterica ni hec, lani je bila meja okoli ure in petih minut. Urban iz Šoštanja je dvakrat prebil mejo prve stoterice s časom malce nad minuto. Letos bo nastopil šestič.

»Najbolj me potegne fešta med vzponom, ki te motivira, da pritiskaš, kolikor moreš. Seveda je tudi rezultat pomemben, vsako leto poskušam biti hitrejši, včasih gre, včasih pa ne.«

“Moja motivacija je sporna. Izgubila sem stavo. A se bom vseeno pripravila z dobrim kostumom in tudi klanec si želim prekolesariti!” pa pravi Eva iz Izole, ki se bo s ponyjem na Vršič podala prvič.

Resen in »resen« šport

Priti do cilja. Dati vse od sebe. Stisniti zobe. Hoditi le na tistih dveh odsekih. Pa tudi morda popraviti lanski dosežek, doseči tisti čarobni mejnik, recimo ene ure. Ure in pol? Okej, priti znotraj »časovne zapore«. Prehiteti prijatelja, brata, babico … »Plačati« za izgubljeno stavo. Preživeti v sintetični trenirki, pod lasuljo. S psom na prikolici. Ugotoviti, če pregib okvirja zdrži vzpon in če zavore preživijo spust … Zabavati se s starimi in novimi prijatelji!

Prijave na osmi Red Bull Goni Pony so odprte na http://www.redbull.si/gonipony

Foto: Siniša Kanižaj

PRIHAJA 5. PLJUSK NA VELENJSKI PLAŽI

Zabava | Adrenalin | Atraktivni skoki v vodo | Beach Food Festival |  novost: dobrodelno urejanje frizur Odreži drugačnost za programe ZPMS!

Vrača se prvi vrhunec poletja za adrenalinske odvisneže, ljubitelje ležernega džuskanja ob vodi in družinske rekreacije. Agencija Extrem, MO Velenje in Zavod za turizem Šaleške doline vas ob zaključku šole, začetku poletja, tokrat pa tudi na dan državnosti, 25. junija, spet vabijo na nepozaben dan na in ob vodi.

Poljubilejni 5. PLJUSK na Velenjski plaži bo spet gostil zabavno tekmo na razvpiti mokri letalnici slip ‘n’ slide, akrobatske šove, dobro muziko in veliko smeh. Vrača se tudi Beach Food Festival, v Velenje pa lahko pridete tudi po novo frizuro in podprete dobrodelni projekt Odreži drugačnost, s katerim frizerji zbirajo sredstva za letovanja otrok z Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

BREZPLAČNE VODNE AKTIVNOSTI

odbojka na vodi * airtrack * hoja po vodi * supanje * slip ‘n’ slide tobogan s skakalnico v jezero * Beach Food Festival * Odreži drugačnost * akrobatski šov Dunking Devils

Osrednje gibalo Pljuska ostaja aktivno mokro preživljanje prostega časa v super družbi. Lahko pridete le na atraktivni zabavni šov z vratolomnimi akrobacijami, izbrano muziko, zvezdniško žirijo in zabavno animacijo. Lahko pa se tudi sami spustite po mokrem toboganu, prekaljeni mojstri pljuskanja pa vam bodo pomagali izvesti še kak novi trik. Tu sicer ob umetniškem vtisu, zabavnem naboju in atraktivnosti izvedbe prinaša točke tudi velikost pljuska ob pristanku v vodi! Rampo boste lahko preizkusili že v petek pozno popoldan, obiskovalcem plaže pa bo na voljo še celo nedeljo.

Dogajanje bo obogatila še akrobatska skupina Dunking Devils, ki je na lanskem Pljusku postavila nov svetovni rekord v skoku z ruske skakalnice v daljino, izziv za letošnjo predstavo pa še izbirajo.

Zabava na plaži se začne ob 10:00 in traja do 20:00. V primeru slabega vremena se prireditev izvede dva tedna kasneje, v soboto, 9. julija.

ŽIVJO NOGOMET DRVI PO SLOVENIJI!

Mojstri malega nogometa na asfaltnih igriščih so se na prvih treh turnirjih pomerili v Kopru, Murski Soboti in to nedeljo v ljubljanskih Fužinah. Sončni dnevi so na treh turnirjih združili 42 ekip mladih in malo manj mladih športnih navdušencev. Vse tekme pa je spremljalo razigrano vzdušje in bučni glasovi navijačev. Navijače so nogometaši v vsaki minuti turnirja navduševali z napeto igro, atraktivnimi potezami, fair playem in zadetki v polno.

Po končani igri pa so si igralci in navijači hladili vroča grla s hladnimi vrčki pijače Pivovarne Union, se mastili s piknik dobrotami in preizkusili še v ročnem nogometu.

V Kopru je naziv zmagovalcev prejela ekipa Longi Bar, v Murski Soboti NK Kapela Ekosen, v ljubljanskih Fužinah pa je največji pokal domov odnesla ekipa Bundes. Da je bilo veselje ekip še večje so poleg pokala in medalj ekipe odpeljale domov še zvrhan kombi pijač Pivovarne Union ter si zagotovile mesto za GRAND finale, ki bo 17.9.2022 v Ljubljani.

Organizatorja turnirja v malem nogometu, ki bo ljubitelje te popularne igre z žogo že to nedeljo združil v Veljenju, sta Pivovarna Union in Nogometna zveza Slovenije. Pred kratkim poletnim premorom pa bomo oživlili igrišča in spodbujali rekreacijo še v Krškem in Novi Gorici. So te zasrbeli prsti na nogah? Še imaš čas, da prijaviš svojo ekipo in se nam pridružiš. Živjo, nogomet!

Prijave in več informacij: https://union-experience.si/sl/zivjo-nogomet

TA VIKEND – NOV SVETOVNI IZZIV V PLANICI

Spartan Race Kranjska Gora hosted by I Feel Slovenia
Čez 1.700 tekmovalcev – Štart v Planici – Koncert
21. & 22. MAJ @ PLANICA – KRANJSKA GORA, SI

MEDIJSKE AKTIVNOSTI

Prizorišče dogodka se že postavlja. Prvi termin za obisk za snemanje napovednih prispevkov je četrtek (19/5) ob 15h. V petek (20/5) bo že na prizorišču in na voljo z izjave tudi ambasadorka, ena največjih zvezd Spartana in nasploh super zanimiva ženska, Rea Kolbl. * Snemanje na prizorišču v soboto in nedeljo bo mogoče ob vnaprejšnjem dogovoru. Prosim, da sporočite želje glede sogovornikov, da uskladimo urnike, saj gre za velik projekt z več kot 1.700 tekmovalci, k čemur je treba prišteti še spremstvo in gledalce ob progi. Cel vikend bom dosegljiv na 041 965 638. * Od medijsko zanimivih obrzov bodo prisotni Chorchyp, Franko Bajc, Marko Knafelc (eden od vodji Dunking Devils), Luka Konjar, Samo Petje, Lara Deu, Pina Umek, Luka Turk, Gregor Divjak, Vanja Stembergar.

Dolina pod Poncami bo ta vikend gostila novo tekmo elitne svetovne serije. SPARTAN TRIFECTA WEEKEND prinaša predvsem veliko zabave za vso družino ter rekreacijo za ljubitelje miganja in kvalitetnega preživljanja prostega časa, v kulisi Triglavskega narodnega parka pa se bodo za nastop na svetovnem prvenstvu spopadli tudi profesionalni tekači, na čelu s kraljico Spartana, slovensko šampionko Reo Kolbl.

V Planici, Tamarju, Podkornu, Kranjski Gori, na Zelencih in okolici že raste prizorišče velike tekaške prireditve, ki se bo ta konec tedna odvijala v pejsažih, ki jih svet že dobro pozna predvsem kot kuliso tekem v alpskem smučanju, smučarskih tekih in skokih. Kranjska Gora z okolico pa ljubiteljem neokrnjene narave, rekreacije in preživljanja prostega časa, vsaj toliko, če ne še več, kot pozimi, ponuja tudi spomladi, poleti in jeseni.

Osrednje prizorišče dogodka Spartan Race Kranjska Gora hosted by I Feel Slovenia bi sicer moral biti center Kranjske Gore, a so organizatorji v sodelovanju z lokalno skupnostjo zaradi izjemnega števila tekmovalcev in spremstva glavnino dogajanja premaknili v Planico: “Planica je bila že ves čas del naše trase, saj se bodo tekmovalci na najdaljši razdalji povzpeli tudi po hrbtišču velikanke, za premik v nordijski center pa smo se odločili zaradi boljše logistike in prometne razbremenitve Kranjske Gore,” pojasni Simon Rožnik, direktor agencije Extrem, ki je nosilec slovenske izdaje najbolj sloveče svetovne serije tekov z ovirami. “Prijavljenih je čez 1.700 tekmovalcev iz skoraj 40 držav s celega sveta, pričakujemo pa tudi množico gledalcev, tako da se obeta res nepozaben dogodek.” 

Spartan Race ni namenjen le vrhunskim in rekreativnim športnikom, ampak najširši množici ljubiteljev rekreacije, ki se lahko z izzivom pomerijo na izbrani zahtevnosti in razdalji. Postavljen bo tudi poligon za otroke, ki se bodo lahko z njim spoprijeli tekmovalno ali netekmovalno.

Rožnik: »Da gre za kvaliteten športno-zabavni dogodek z velikim turističnim in promocijskim potencialom za destinacijo Kranjska Gora in celotno Slovenijo, ni bilo nikoli vprašljivo, saj se je na Spartan Race Slovenia takoj prijavilo čez 2.000 tekmovalcev s celega sveta. So pa izvedbo tako velikega dogodka v zadnjih dveh letih preprečevale omejitve potovanj, prehajanj mej in druženja. Zdaj, ko so prometne povezave spet boljše, pa smo pripravljeni na pravi spartanski vikend na Gorenjskem. Bi se pa na tem mestu rad še enkrat zahvalil generalnemu partnerju dogodka, Slovenski turistični organizaciji z znamko I Feel Slovenia, kot partnerji sodelujejo tudi Hervis, Gams, Leone, Craft, Hit Alpinea, Turizem Kranjska Gora, Planet TV in Radio Center

PROGRAM IN URNIK DOGODKA 

Spartan Race Kranjska Gora hosted by I Feel Slovenia bo tekmovalce popeljal skozi Triglavski narodni park, nordijski center Planica ter čez strmine, ki gostijo svetovni pokal v smučanju. Tekmuje se NA TREH RAZDALJAH (Sprint: 5 km + 20 ovir / Super: 10km + 25 ovir / Beast: 21km + 30 ovir) V TREH KATEGORIJAH (Elite za resne športnike / po starostnih skupinah / odprta kategorija – tudi za rekreativce in skupine prijateljev), otroci pa se lahko preizkusijo na poligonu KIDS Race – tekmovalno ali netekmovalno.

Sobota 21. 5. 2022

 • 7:00 / 19:00 – SPARTAN FESTIVAL (zabavni program, animacije, festivalski izzivi, razstavljavci, hrana, pijača, merch …)
 • 7:00 – 16:00 prevzem tekaških paketov in registracija
 • 8:00 – 18:00 – tekmovanja na razdaljah BEAST in SPRINT
 • 18:00 – Zabava na cilju po prihodu zadnjega tekmovalca
 • 18:00 / 19:00 – Svečana podelitev nagrad za izziva BEAST / SPRINT
 • 20:00 – ZABAVA S SKUPINO COVERLOVER

Na prizorišču v Kranjski Gori

Nedelja 22. 5. 2022

 • 7:00 / 17:00 – SPARTAN FESTIVAL (zabavni program, animacije, festivalski izzivi, razstavljavci, hrana, pijača, merch …)
 • 7:30 / 13:00 – prevzem paketov za razdaljo SUPER in KIDS Race
 • 9:00 – 12:00 – tekmovanja na razdalji SUPER za vse tri kategorije
 • 10:00 / 13:00 – KIDS race (tekmovanje in netekmovalna kategorija)
 • 10:30 – prihod v cilj prvih tekmovalcev v kategoriji SUPER ELITE
 • 15:00 – Podelitev nagrad SUPER / TRIFECTA (Sprint + Super + Beast) / KIDS
 • 18:00 – Zaključek dogodka

Podrobnejše informacije in prijave na:

SHOWREEL 2022 IN NAPOVED SEZONE DOGODKOV 2022

OLIMPIJSKI ŠPORTNI TABOR S FOKSIJEM 2022

Šport je dinamičen, atraktiven, zabaven in ponuja odgovore na skorajda vse izzive današnjega časa. Če športu dodamo pridevnik olimpijski, se ta obogati še s plemenitostjo, brezpogojnim sodelovanjem in zdravo tekmovalnostjo. Ko pa športu in olimpizmu dodamo še otroke, lahko vse skupaj zavijemo v čudovito enačbo, katera rešitev je otroški Olimpijski tabor.

»Začetki vsakega dobrega športnika se začnejo z igro.«
Otrokom bomo z igro predstavili različne olimpijske športe, vsakega s svojo značilnostjo, zgodovino in izvorom. V idilični okolici Kranjske Gore bomo med 10. in 15. julijem 2022 organizirali že tretji Olimpijski športni tabor s Foksijem, kjer zabave, športa in olimpijskih vrednot ne bo manjkalo!

Slavnostna otvoritev, predstavitev različnih olimpijskih panog ter vrhunskih športnikov, olimpijski kviz, lepe nagrade ter mnogo več čaka mlade športne navdušence od 1. – 5. razreda osnovne šole. Če nam s taborom uspe, da otroci začutijo in vzljubijo šport, ki tako postane sestavni del njihovega življenja, je naš cilj dosežen. Če pa k temu dodamo še delček olimpizma, pa je zmaga naša.

Olimpijski športni tabor bo organiziran pod budnim očesom lisjaka Foksija, strastnega ljubitelja športa ter največjega navijača naših športnikov in športnic. Lisjak Foksi je maskota Olimpijskega komiteja Slovenije, ki že tretje leto zapored v svoj olimpijski brlog vabi mlade športne navdušence, ki se želijo pobližje spoznati z različnimi športi, olimpizmom ter olimpijskimi vrednotami.

Cena tabora za enega otroka je 285 eur. Cena za prijavo dodatnega otroka iz istega gospodinjstva je 255 eur.
Prijavnica za tabor se nahaja tukaj.

Več informacij je na voljo na spletni strani tabora.

SPARTAN RACE KRANJSKA GORA HOSTED BY I FEEL SLOVENIA 

SPARTAN RACE KRANJSKA GORA
HOSTED BY I FEEL SLOVENIA
SPRINT / SUPER / BEAST / KIDS Race
21. & 22. MAJ @ KRANJSKA GORA, SI

Po lanski generalki bo Kranjska Gora 21. in 22. maja gostila prvo izvedbo najbolj sloveče svetovne serije tekov z ovirami. – SPARTAN TRIFECTA WEEKEND prinaša zabavo za vso družino ter rekreacijo za ljubitelje miganja in kvalitetnega preživljanja prostega časa, v kulisi Triglavskega narodnega parka pa se bodo spopadli tudi profesionalni tekači, na čelu s kraljico in rekorderko Spartana, slovensko šampionko Reo Kolbl.

Pot do izvedbe izziva Spartan Race Kranjska Gora hosted by I Feel Slovenia ni bila ne kratka ne lahka, saj je načrtovano premiero odnesla epidemija, lani so uspeli izvesti manjši izziv za ljubitelji tekov z ovirami iz Evrope, 21. in 22. maja letos pa bo Kranjska Gora končno gostila popoln Spartan Trifecta Weekend – s tremi stopnjami težavnosti prog za vse stopnje pripravljenosti tekačev, bonus izzivom za najmlajše in kupom zabavnih vsebin tudi za navijače in obiskovalce dogodka.

Teki z ovirami, obstacle course races (OCR) oz. ‘oviratloni’ so ena najhitreje rastočih športnih disciplin na svetu, ki že trka tudi na vrata olimpijske družine. Čeprav je Spartan Race v zadnjih letih postal tudi resen profesionalni šport s tekmovanji po vsem svetu in svetovnim prvenstvom, za katero se kvalificirajo le najboljši, so teki z ovirami predvsem odlična popestritev rekreativnih tekaških treningov in zabava za vso družino ali skupino prijateljev. Ob različnih zahtevnosti prog in zahtevnostnih skupinah lahko praktično vsakdo najde izziv zase, vse skupaj pa je predvsem zabava, premagovanje samega sebe in nepozabna izkušnja. Slovencem je teke z ovirami zelo približala tudi Rea Kolbl, skoraj nepremagljiva tekmovalka na klasičnih in ekstremnih razdaljah. Sama bo v Kranjski Gori tekmovala v razredu elite, kjer se na razdalji Beast veseli predvsem teka po hrbtišču planiške velikanke, vse pa vabi, da se preizkusite vsaj v odprtem razredu na najkrajši razdalji, da spoznate ta čudoviti šport, ki združuje tek, vaje za moč in spretnost.

Simon Rožnik, direktor agencije Extrem, ki organizira Spartan Race Slovenia: »Da gre za kvaliteten športno-zabavni dogodek z velikim turističnim in promocijskim potencialom za destinacijo Kranjska Gora in celotno Slovenijo, ni bilo nikoli vprašljivo, saj se je na Spartan Race Slovenia takoj prijavilo čez 2.000 tekmovalcev s celega sveta. So pa izvedbo tako velikega dogodka v zadnjih dveh letih preprečevale omejitve potovanj, prehajanj mej in druženja. Zdaj, ko so prometne povezave spet boljše, pa smo pripravljeni na pravi spartanski vikend na Gorenjskem. Bi se pa na tem mestu rad še enkrat zahvalil generalnemu partnerju dogodka, Slovenski turistični organizaciji z znamko I Feel Slovenia, kot partnerji sodelujejo tudi Hervis, Gams, Leone, Craft, Hit Alpinea, Turizem Kranjska Gora, Planet TV in Radio Center.«

PROGRAM IN URNIK DOGODKA

Spartan Race bo tekmovalce popeljal skozi Triglavski narodni park, nordijski center Planica, in čez strmine, ki gostijo svetovni pokal v smučanju. Tekmuje se NA TREH RAZDALJAH (Sprint: 5 km + 20 ovir / Super: 10km + 25 ovir / Beast: 21km + 30 ovir) V TREH KATEGORIJAH (Elite za resne športnike / po starostnih skupinah / odprta kategorija – tudi za rekreativce in skupine prijateljev), otroci pa se lahko preizkusijo na poligonu KIDS Race – tekmovalno ali netekmovalno.

Sobota 21. 5. 2022

 • 7:00 / 19:00 – SPARTAN FESTIVAL (zabavni program, animacije, festivalski izzivi, razstavljavci, hrana, pijača, merch …)
 • 7:00 – 16:00 prevzem tekaških paketov in registracija
 • 8:00 – 18:00 – tekmovanja na razdaljah BEAST in SPRINT
 • 18:00 – Zabava na cilju po prihodu zadnjega tekmovalca
 • 18:00 / 19:00 – Svečana podelitev nagrad za izziva BEAST / SPRINT
 • 20:00 – ZABAVA S SKUPINO COVERLOVER

Nedelja 22. 5. 2022

 • 7:00 / 17:00 – SPARTAN FESTIVAL (zabavni program, animacije, festivalski izzivi, razstavljavci, hrana, pijača, merch …)
 • 7:30 / 13:00 – prevzem paketov za razdaljo SUPER in KIDS Race
 • 9:00 – 12:00 – tekmovanja na razdalji SUPER za vse tri kategorije
 • 10:00 / 13:00 – KIDS race (tekmovanje in netekmovalna kategorija)
 • 10:30 – prihod v cilj prvih tekmovalcev v kategoriji SUPER ELITE
 • 15:00 – Podelitev nagrad SUPER / TRIFECTA (Sprint + Super + Beast) / KIDS
 • 18:00 – Zaključek dogodka

Podrobnejše informacije in prijave na:

 • http://bit.ly/SpartanKranjskaGora2022trifecta
 • https://www.facebook.com/SpartanRaceSlovenia

TUDI LETOS BOMO TEKLI PO LETALNICI BRATOV GORIŠEK NAVZGOR / RED BULL 400, PLANICA 2019

red-bull-400-213x300-1

V dolino pod Poncami se 14. septembra še sedmič vrača tekaški praznik Red Bull 400. Tek od vznožja do vrha letalnice bratov Gorišek je postal tradicionalen in del družbe tekmovanj pod tem imenom, ki se odvijajo po vsem svetu. Letos je tek v Planici tudi finalno tekmovanje novega izziva štirih lokacij – 4TITUDE. A planiška preizkušnja ostaja tudi sama po sebi ena in edina, saj velja za kompleksno najbolj zahtevno tekmo, zmaga na njej pa je tudi prestižnega pomena.

Po vsem svetu bo letos kar 20 tekem Red Bull 400, organizatorji pa na njih skupaj pričakujejo preko 20.000 tekačev. Za najbolj zagrete so pripravili tudi serijo štirih lokacij – izziv 4TITUDE, kjer bosta okronana tudi skupna zmagovalca v ženski in moški kategoriji. Planiško tekmovanje bo tudi finale te serije, za tekmovalci pa sta že prvi dve preizkušnji, v italjanski dolini Fiemme in nemškem Titisee-Neustadtu. Na obeh je bil povsem pri vrhu tudi Slovenec Luka Kovačič, zmagovalec zadnjih dveh tekem v Planici ter tudi edini Slovenec, ki mu je v Planici uspelo zmagati. V Italiji je bil drugi, v Nemčiji pa tretji. V skupnem seštevku serije 4TITUDE je trenutno na drugem mestu, pred domačim finalom pa ga čaka še dirka v Bischofshofnu. V Planici je Luka lani kot prvi tekel pod petimi minutami, letos pa bo ta rezultat zagotovo poskušal še izboljšati in planiško zmago domov odnesti še tretjič.

V Planici tekmovanja Red Bull 400 pripravljajo že od leta 2012, gosti pa jih letalnica bratov Gorišek. Gre za tekmovanje, kjer se le peščica pride boriti prav za zmago, ostalih tisoč in več pa se spopade z izzivom doseči vrh ali pa izboljšati svoj prejšnji rezultat. Tekmuje se v kategoriji posameznikov, štafet ali poklicnih štafet. Konec julija je tudi za rekreativce zadnji čas, da se lotijo vsaj malo bolj načrtnih priprav. Ta tek je namreč tako zelo zahteven, da brez dobre pripravljenosti, cilj sploh ni samoumeven. Luka Kovačič nam je zaupal kako pristopiti in na kaj paziti pri pripravah in pred tekmo samo:

 1. Trening s ponovitvami

V trening pred tekaškim vrhuncem sezone na najtežjih 400 metrov je smiselno vključiti nekajminutne visoko intenzivne ponovitve v strm klanec, pri katerih vas noge malo ”zapečejo”, da telo navadimo na prihajajoči izziv. Tako bomo že malo vedeli kakšni občutki nas čakajo na planiški strmini, in se bomo lahko na njih tudi psihično pripravili.

 1. Počitek pred tekmovanjem

Vsaj en dan pred tekmovanjem, še bolje dva, se vzdržimo težkega treninga, saj nam bo ta le škodoval, in raje to energijo prihranimo za samo tekmo. Vseeno pa poležavanje ni nujno najboljše. Tako je verjetno najboljša rešitev, da se odpravimo na kakšen sprehod, ali tisti malo bolj pripravljeni, na lahkoten tek, ali kolesarjenje.

 1. Pomembna je tudi oprema
  Zato je najbolje, če tekaške copate vsaj nekajkrat pred tekmovanjem preizkusite. Za letalnico bodo verjetno najboljša izbira ”trail” copati, še najmanj oprijema pa vam bodo nudili copati za cestni tek. Če ima kdo v mislih kakšne atletske šprintarice (copate s ”špičkami”), verjemite, da vam ne bodo nudile nikakršne prednosti, poleg vsega pa vam bodo zelo drseli v zadnjih 150 metrih dirke na betonski podlagi.

Tekmovanje ni izrazit tek, ampak je precejšen del premagovanje strmine na štirinožni pogon (velik del hriba premagujete tudi s pomočjo rok). Zato rokavice ne bodo odveč, še posebej če ste malo bolj občutljivi na blatne roke, in kakšno žuželko v travi v prvih ¾ tekmovanja. Na koncu pa si boste z rokami pomagali prebijati po naluknjani gumi ob betonskem zaletišču, ki tudi ni ravno najbolj čista.

 1. Pravilna prehrana

Zadnja stvar ki vam lahko pokvari vrhunski nastop je prehrana. Zlato pravilo je, da pred tekmovanjem ne smete eksperimentirati. Zato imate sedaj dovolj časa, da poizkusite različne kure pred dnevom D. Za večerjo pred tekmovanjem je smiselno pripraviti obrok bogat z ogljikovimi hidrati, ki vam bo napolnil glikogenske zaloge za izziv ki je pred vami, zjutraj nato lažji zajtrk (tukaj bi se izognil zelo mastnim dobrotam, saj vam bo med samo tekmo za tak zajtrk žal). Zajtrk priporočam vsaj 2 uri pred tekom, da ga boste povsem prebavili, ter se tako izognili neprijetnemu ”podiranju kupčka” med samo tekmo.

Enako velja za visoko-energijske dodatke, kot so geli, ploščice, različne tablete. Smiselno jih je vsaj enkrat prej preizkusiti. Tudi, če vam v specializiranih trgovinah zagotavljajo, da vam nek izdelek ne more škodovati, se o tem raje prepričajte sami! Kljub temu pa je visoko-energijska ”bomba” pred samo tekmo smiselna (če jo vnesete približno 15min pred nastopom, odvisno za katero stvar gre), še najbolje v obliki energijskega gela, ali energijskega napitka.

 1. Kvaliteten spanec pred tekmo

Pred tekmovanjem se dobro naspite, če se le da, se uprite večernemu pivu s prijatelji, in ga prestavite na večer po tekmi, saj alkohol nekoliko dehidrira telo. Zaspite ob pozitivnih mislih, da boste vrhunsko opravili z izzivom, ter se v glavi pripravite na to, da boste dali vse od sebe, ter po tekmi ne boste obžalovali ”prihranjenih” atomov moči.

Vse o tekmovanju v Planici in prijavah najdete na spletni strani: http://redbull.si/400

Vse o seriji 4TITUDE najdete na naslovu: www.4titudechallenge.com

ODBOJKA NA LJUBLJANICI / PROMOCIJSKI DOGODEK CEV EUROVOLLEY 2019

Na Ljubljanici tudi olimpijski prvak!

V četrtek bomo v središču slovenske prestolnice lahko spremljali svojevrsten spektakel. Na gladini reke Ljubljanice bomo priča epskemu odbojkarskemu obračunu nekdanjih evropskih odbojkarskih zvezdnikov, na čelu z olimpijskim prvakom, Nizozemcem Basom van de Goorom.

Organizatorji večernega spektakla, ki bo pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije potekal v sklopu promocije septembrskega evropskega prvenstva, že odštevajo ure do splavitve enkratnega odbojkarskega igrišča, ki se bo v vsem svojem razkošju zableščal na Ljubljanici, v neposredni bližini Tromostovja, Ribje brvi oziroma lokala Makalonca.

Prva tekma bo na sporedu ob 20.30 uri, ko se bodo med seboj pomerili ambasadorji iz vseh štirih držav gostiteljic EuroVolleyja 2019. Na eni strani mreže bosta zaigrala Tomislav Šmuc in Nizozemec Bas van de Goor, na drugi pa nekdanja reprezentanta Francije in Belgije, Guillaume Samica in Frank Depestele.

»Lani sem bil v Sloveniji na počitnicah in res se z veseljem vračam k vam. Radoveden sem, kako bo vse skupaj izgledalo na vodi, saj takega igrišča doslej še nisem videl. V dvorani, na mivki, na snegu… odbojka se igra povsod, le na vodi je še nisem videl. Verjamem, da bomo pripomogli k lepi večerni kulisi v središču Ljubljane in s tem promovirali prihajajoče evropsko prvenstvo,« se dogodka veseli eden najboljših odbojkarjev vseh časov, Bas van de Goor.

Tudi Guillaume Samica, dolgoletni francoski reprezentant in udeleženec olimpijskih iger v Atenah, ne skriva navdušenja, da bo del odbojkarskega spektakla: »Prepričan sem, da bomo priča nečemu neponovljivemu. Gotovo bomo sliko odbojke na vodni gladini ponesli v svet, saj doslej tega še nihče ni pripravil. Veselim se srečanja z nekdanjimi kolegi, vselej mi je bilo v veselje igrati proti Basu. Ko sem pred leti igral v Trstu, sem večkrat prišel v Slovenijo na izlet, tako a se res veselim vnovičnega obiska.«

Tekmi promotorjev EuroVolleyja 2019 bo ob 21.15 uri sledilo srečanje trojk in sicer partnerjev prvenstva v Stožicah. Na eni strani bo ekipa Sberbank, ki jo bodo sestavljali smučarska tekačica Katja Višnar, smučarski tekač Miha Šimenc in smučarski skakalec Anže Semenič, na drugi strani pa se bodo svoje odbojkarsko znanje prikazali člani ekipe Petrol, biatlonci Miha Dovžan, Rok Tršan, Nina Zadravec in rezerva Andreja Mali.

Ob 21.45 uri se bodo na vodni gladini predstavili še nekateri najboljši slovenski pari odbojke na mivki, in sicer najprej dekleta Jelena Pešić in Ana Skarlovnik proti Katarini Fabjan in Klari Kregar, za zaključek pa še fantje – Danijel Pokeršnik in Jernej Potočnik bosta igrala proti Črtu Bošnjaku in Gašperju Plahutniku.

V LJUBLJANI SE OBETA PRAVI SPEKTAKEL KOŠARKE 3×3!

Ljubljana – Med 16. in 18. avgustom se na Kongresnem trgu v Ljubljani obeta pravi spektakel košarke 3×3. Poleg finalnega turnirja državnega prvenstva, bo v soboto, 17., in nedeljo, 18. avgusta, potekal tudi mednarodni turnir Škoda 3×3 Ljubljana Challenger.

FINALNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA

Vrhunec 16. sezone državnega prvenstva v košarki 3×3 bo letos potekal med 16. in 18. avgustom. Udeleženci, ki so si skozi pet kvalifikacijskih turnirjev priborili nastop na finalnem turnirju v Ljubljani, se bodo pomerili v sedmih različnih kategorijah. V kategoriji članov so si finale priigrale ekipe Addecco 3×3 Maribor, Ljubljana East, Oreka Semič, Playzone, Nomago, Chupo, Piran, Ivančna Gorica, Kerovi in Vnanje Gorice. V vseh ostalih kategorijah bodo v finalu nastopile štiri ekipe. Pri članicah se bodo pomerile ekipe ŽKD Ježica, Bivše Ilirijanke, 4P Fitnes in Domžale. V kategoriji rekreativcev bomo spremljali ekipe ConcreteBuilt, Bullsi Dravlje, Underdogs in U.D.T.M. Kočevje. Pri mlajših kategorijah so ekipe razdeljene v štiri starostne skupine. V kategoriji fantov U23 bodo v Ljubljani tekmovale ekipe ŠD Straža U23, Top 4, Slo U18 in Easy Money, v kategoriji fantov U17 ekipe Šola vožnje Mekinc, 3×3 Gorica, Veterani 03 ter Ptujski trio, v kategoriji deklet U17 ekipe Šitek, ŽKD Ježica modre, ŽKD Ježica bele in Ilirijanke J.R . ter v kategoriji fantov U14 ekipe NBA champs, Začetniki, Goričani in Ultra 3×3.

ŠKODA 3×3 LJUBLJANA CHALLENGER

Prvi dve izvedbi mednarodnega tekmovanja na Kongresnem trgu v Ljubljani, pod okriljem FIBA 3×3 Wourld Tour, sta poskrbeli za spektakularen in odmevajoč športni dogodek. V letu 2019 je potrjenih 26 tovrstnih turnirjev, eden izmed njih bo avgusta potekal tudi v slovenski prestolnici, kar jo uvršča v elitno družbo letošnje svetovne serije. Ljubljana bo tako gostila nekaj najboljših ekip v košarki 3×3 na svetu, že zdaj pa je znano, da bodo na turnirju nastopile ekipe Amsterdam (Nizozemska), Princeton (Združene države Amerike), Edmonton (Kanada), Korolev (Rusija) in Split (Hrvaška). Od slovenskih ekip sta se skozi turnirje državnega prvenstva uvrstili ekipi Adecco 3×3 Maribor in Ljubljana East, preostali slovenski predstavniki oziroma vsi ostali udeleženci pa bodo znani po 31. juliju.

SISTEM TEKMOVANJA

V prvem dnevu tekmovanja bodo ekipe razporejene v štiri skupine po štiri ekipe, nato pa bosta najboljši dve ekipi iz vsake skupine napredovali v nedeljski četrtfinale, kjer se začenjajo izločilni boji do končnega zmagovalca. Denarni sklad znaša 32 tisoč ameriških dolarjev, finalista pa si bosta priborila vozovnico za Masters turnir v Debrecenu.

PRAVILA KOŠARKE 3×3
PRIZORIŠČE

Glavno mesto Ljubljana, z izjemnim Kongresnim trgom, je spektakularno prizoriške in velja za eno izmed najlepših v celotni svetovni seriji košarke 3×3. Dnevna in nočna kulisa v središču mesta sta res impozantni. Košarkarsko igrišče na sredini Kongresnega trga, obdano s tremi tribunami za 2000 obiskovalcev, dinamična osvetljava in ozvočenje ter urbani pridih se zlijejo v nepozabno celoto.

URADNA SPLETNA STRAN

PLJUSK NA VELENJSKI PLAŽI

22. junij ob 10:00 @ Velenjsko jezero – vstop prost
Zabava. Adrenalin. Atraktivni skoki v vodo na mokri in suhi rampi.

+ hoja po vodi * vodni zorbing * airbag blazina * trampolini za skakanje v vodo
airtrack plavajoča blazina * odbojka na vodi * prvi žur na plaži letošnjega poletja

Konec šole, začetek počitnic, priljubljeno Velenjsko jezero in celodnevno dogajanje za adrenalinske odvisneže, ljubitelje ležernega džuskanja ob vodi in družinske rekreacije. Agencija Extrem, mestna občina Velenje in Zavod za turizem Šaleške doline pripravljajo 3. PLJUSK na Velenjski plaži, s katerim uradno odpirajo novo sezono dogajanja na in ob enem naših najbolj priljubljenih jezer.

Osrednje gibalo Pljuska sta dve rampi: mokri tobogan za dričanje v kopalkah in suha klančina, po kateri lahko v jezero skočite z rolerji, skejtom, skirojem, kolesom in drugimi koleščkastimi rekviziti, ob tem pa izvajate vratolomne like, ki jih bo ocenila zvezdniška žirija, spremljal pa tudi izbran glasbeni program in animacija. A pozor: ob umetniškem vtisu, zabavnem naboju in atraktivnosti izvedbe šteje tudi velikost pljuska ob pristanku v vodi! Rampi boste lahko preizkusili že v petek pozno popoldan, obiskovalcem plaže pa bosta na voljo tudi še v nedeljo.

Dogajanje bosta z nastopi izven konkurence obogatila svetovno znana akrobatska skupina Dunking Devils, ki pripravlja tudi šov na ruski gugalnici in nov poskus podiranja rekorda, kakšne uporabne vragolije pa vas bodo lahko naučili tudi člani ekipe Urban Roof.

Druženje na plaži se začne ob 10:00 in traja do 20:00, po podelitvi priznanj pa sledi še koncert.

Pljusk video napovednik 2019: https://www.facebook.com/extrem.si/videos/415275989252838/
Pljusk 2019 Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/480826465826798/

Pljusk after movie 2017: https://www.youtube.com/watch?v=dXTlm6btQG0&t=5s
Pljusk after movie 2018: https://www.youtube.com/watch?v=12_JqVguAtA

ATRAKTIVNI PLEZALNI ŠOV Z JERNEJEM KRUDROM, JANJO GARNBRET IN LOVCI NA OLIMPIJSKE KOLAJNE

trigalv-the-rock-logo

3. TRIGLAV THE ROCK LJUBLJANA
25. maj * 9h – 22h @ Kongresni trg, LJ


DRUŽINSKI ŠPORTNI DAN V MESTU: ADRENALINSKI PARK * ZIPLINE …
Na dan mladosti bo Ljubljana gostila že tretjo izvedbo atraktivnega tekmovanja v balvanskem plezanju, na katerem bodo nastopili najboljši športni plezalci z vsega sveta. Tekma je v svetovnem merilu posebna tudi zato, ker je edina tega ranga, ki se odvija sredi mesta, spremlja pa jo množica navijačev, kup zabavnih in rekreativnih aktivnosti za obiskovalce ter izbrana glasba.

Ambasadorja tekmovanja, ki ga gosti agencija Extrem, sta slovenka leta in serijska svetovna prvakinja Janja Garnbret ter aktualni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v balvanih Jernej Kruder. Z njima se bodo na atraktivni lokaciji sredi prestolnice pomerili kolegi iz svetovnega plezalnega vrha, preboj na tekmo je mogoč tudi preko kvalifikacij, vse skupaj pa bo ogrevanje za Tokio 2020, kjer se bodo športni plezalci prvič borili za olimpijske medalje.


GIBANJE IN ZABAVA ZA CELO DRUŽINO

Plezalni spektakel na Kongresnem trgu pa ne bo namenjen le resnim plezalcem, ampak bo punudil še kup vsebin za aktivno preživljanje prostega časa družin in mladine. Brezplačno boste lahko obiskali adrenalinski park, preleteli Kongresni trg na jeklenici (zipline), ob pomoči inštruktorjev in varnostnih vrvi preplezali umetno steno, se s prijatelji pomerili kdo se prej povzpne na steber poguma … utrip pa vam bo dvignilo tudi noro navijaško vzdušje ob spopadu najboljših plezalcev in plezalk pod sojem žarometov, ki ga bo neposredno prenašala tudi Televizija Slovenije.

Facebookwww.facebook.com/TriglavTheRockLjubljana
Spletna stranwww.therockljubljana.com
Video reportaža 2018www.facebook.com/TriglavTheRockLjubljana/videos/910081425827073/

– – – – –

INFORMACIJE ZA PLEZALCE
Tekmovanje bo trajalo dva dni. Kvalifikacije bodo v Plezalnem centru Bolder Scena v Ljubljani, polfinale in finale pa na Kongresnem trgu. Zmaga kdor v finalu v najmanj poskusih prepleza največ balvanov. Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi, ki bodo letos dopolnili 15 let. V kvalifikacijah bo nastopilo več kot sto tekmovalcev. Polfinale je rezervirano za 20 moških in 20 žensk. Vanj se uvrsti 10 plezalk in 10 plezalcev iz kvalifikacij, druga polovica tekmuje s povabilom organizatorja. V finalu bo nastopilo 12 tekmovalcev, 6 najboljših plezalk in 6 najboljših plezalcev iz polfinala.

Kvalifikacije: 24. maj @ Plezalni center Bolder Scena, Ljubljana
Polfinale in finale: 25. maj @ Kongresni trg, Ljubljana

PRIHAJA YUGOTRIP

Odbita balkanska avantura s frendi

Ste ob gledanju cestnih pustolovščin, kot so Road Trip, Butec in butec, Goli v sedlu ali Babica gre na jug, pomisili kako fajn bi bilo naložiti par frendov v avto in doživeti svobodo pravega road tripa?

Cepite to idejo z balkansko legendo, ki je ob boku zvezd, kot so Bruce Willis, Cybill Shepherd, Samuel L. Jackson, Danny DeVito, Tom Hanks in Dan Aykroyd blestela v hitih Umri pokončno, Dragnet, Kdo je ubil mono ter Delo na črno, in se podajte na avanturo svojega življenja.

Za prvomajske počitnice vas izvajalci uspešnice Red Bull Goni Pony vabijo na YUGO TRIP, karavano smeha, zabave in bratske nostalgije, ki vas bo v dobrih tisoč kilometrih popeljala od Slovenije do Jadrana in preko Bosne naprej do Srbije, kjer je yugo v 80. letih začel svoj pohod med svetovne legende.

Prijave za odbito bakansko avanturo s frendi se odprejo od 25. januarja 2019, število mest je omejeno – www.yugotrip.si

LEDENA TROFEJA 2019

LedenaTrofeja-logotip-RGB-220x300-1

LEDENA TROFEJA NA JEZERU LEDINE – MEDNARODNI HOKEJSKI TURNIR 3 NA 3
in številne druge zabavne ledene vsebine za otroke in družine
27. 1. 2019 * 7.30 – 16.00 @ Rateče

Vstop na dogodek je prost.

LEDENA TROFEJA je zabavni športni dan za ljubitelje rekreativnega drsanja in hokeja na prostem na ‘rateškem morju’. Druženje na ledu gosti idilično presihajoče jezero Ledine v bližini Kranjske Gore, osrednji dogodek celodnevnega programa pa je istoimenski turnir hokejskih trojk, ki bo po lanski odmevni premieri letos dobil širše mednarodne dimenzije. Vabljeni vsi polnoletni ljubiteljski igralci hokeja. Pravila in navodila za prijavo na turnir so na voljo na na povezavi v pripetem dokumentu

Hokejski turnir bo spremljal pester program za otroke in družine, pravo ledeno doživetje, kjer bo vsak našel nekaj zase. Ob navijanju za svoje favorite vas vabimo tudi na družinsko drsanje na jezeru z brezplačno izposojo drsalkšolo hokeja na ledu za otrokepreizkusili se boste lahko v strelih na golnagradnem spretnostnem poligonu in v drugih hokejskih elementih, obiskali Fan Shop HZS (dresi, šali, kape in druga obvezna navijaška oprema) ter uživali v izbrani gostinski ponudbi.

Dejan Kontrec, generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije: »Ledena Trofeja je že prvi izvedbi presegla vsa naša pričakovanja. Res je bilo lepo videti tako množico ljudi iz Slovenije in tujine, ki se je zabavala na in ob ledu. Zdaj pa želimo rasti in pritegniti tudi ekipe iz tujine, tako da bo to postal najbolj popularen regionalni hokejski dogodek za rekreativce. Ledena trofeja je lepa promocija hokeja med mladimi in rekreativnimi igralci, ki lahko tu igro doživijo, kot je bila na začetku – v naravi. Zato tudi na HZS že komaj čakamo na ponovitev lanskega druženja.«

NAJBOLJŠI ODBOJKARJI NA MIVKI NOVEMBRA SPET V SLOVENIJI

Potem, ko smo avgusta v Ljubljani prvič na naših tleh lahko spremljali turnir svetovne serije v odbojki na mivki, se odbojkarski spektakel na peščeni podlagi še pred koncem leta znova vrača v slovensko prestolnico. V Črnučah bomo namreč med 29. novembrom in 2. decembrom gostili še en letošnji World Tour 1 Star Satellite. 

Na Odbojkarski zvezi Slovenije bodo organizacijo turnirja izpeljali skupaj s Športnim parkom Ludus in podjetjem Extrem, z že drugim letošnjim tekmovanjem v sklopu svetovne serije pa na OZS skušajo slovenskim ekipam skušajo omogočiti, da se čim prej in čim bolj približajo svetovni konkurenci. »Prihajajoči zimski turnir za odbojko na mivki je v skladu z novimi možnostmi, ki so se v Sloveniji pokazale s postavitvijo dvorane in so samo še nadaljnji korak v smeri razvoja in popularizacije odbojke na mivki pri nas. Predvsem pa gre za omogočanje celoletnega tekmovalnega ritma tistim, ki se z odbojko na mivki ukvarjajo skozi vse leto. Na Odbojkarski zvezi Slovenije ta turnir ocenjujemo kot še dodaten korak v smeri k temu, da naši najboljši igralci čim prej ujamejo stik z vrhom. To pa lahko dosežemo le skozi taka tekmovanja in če jih ob tem lahko organiziramo doma, je to še toliko bolj dobrodošlo,« je dejal predsednik OZS, Metod Ropret.

Za slovenske pare bo imel domači turnir velik pomen, saj si bodo že na začetku sezone lahko nabrali pomembne točke za svetovno lestvico in posledično boljše izhodišče na naslednjih turnirjih. V oktobru bodo v okviru svetovne serije namreč potekali trije turnirji, na Kitajskem, v ZDA in v Mehiki, v novembru pa je na koledar svetovne zveze uvrščen le ljubljanski World Tour 1 Star Satellite. Nekdanji slovenski odbojkar Tomislav Šmuc, ki je skupaj z Martinom Hrastom najbolj zaslužen zato, da imamo v Sloveniji po vseh letih pokrito dvorano za odbojko na mivki, dodaja: »Tekmovalnim parom turnir pomeni izziv, da bodo lahko tudi v zimskem času tekmovalno aktivni in tako pridobivali pomembne točke za turnirje v letnem času. Konec koncev bo pri nas potekal turnir svetovnega razreda, na katerem se bodo lahko zopet srečali s konkurenco.«

V Sloveniji bomo po avgustovskem World Tour 1 Star Satellite turnirju tako lahko še drugič spremljali svetovno serijo, ljubljanski turnir pa bo le eden od dveh turnirjev, ki se bosta odvijala na pokritih peščenih igriščih. »Po večletni izvedbi mednarodnega turnirja na Kongresnem trgu smo se odločili še za zimsko varianto in med turnirjema tako našli  lepo povezavo poletje-zima. V Ljubljani se bo znova igrala mednarodna odbojka na mivki in mislim, da je pred nami še en spektakel. Evropa tovrstnih turnirjev nima, tako da bo na svetovnem koledarju Ljubljana le še bolj izstopala,« pa meni Simon Rožnik, direktor podjetja Extrem, ki bo za OZS izvedlo tekmovanje.

Odbojkarski spektakel v Športnem parku Ludus v Črnučah bo na sporedu med 29. novembrom in 2. decembrom.

LJUBLJANA BO GOSTILA NAJBOLJŠE EKIPE V KOŠARKI 3×3

Ljubljana – V petek, 17., in soboto, 18. avgusta, bo na ljubljanskem Kongresnem trgu na sporedu Cedevita 3×3 Ljubljana Challenger, mednarodni 3×3 košarkarski turnir. Na spektaklu v slovenski prestolnici se bo predstavilo šestnajst ekip, med njimi tudi pet slovenskih. Finalista si bosta priborila vozovnico za turnir Masters v Debrecenu.

CEDEVITA 3X3 LJUBLJANA CHALLENGER:
Lokacija: Kongresni trg, Ljubljana Termin: 17. in 18. avgust

Že drugo leto zapored je Ljubljano doletela čast, da gosti enega izmed 22 turnirjev FIBA Challenger. Prvi dan 3×3 košarkarskega spektakla bodo na sporedu kvalifikacije. Šest ekip bo razdeljenih v dve skupini po tri. Prvo skupino bodo sestavljale ekipe, ki si vstopnico priigrale na enem izmed ti. satelit turnirjev, drugo pa tri slovenske ekipe. Na glavni del turnirja se bosta uvrstili zmagovalni ekipi vsake skupine.
V glavnem delu turnirja bo 12 ekip razporejenih v štiri skupine. Najboljši dve moštvi iz vsake izmed skupine se bosta prebili v četrtfinale. Ekipi, ki se bosta uvrstili v finale turnirja v Ljubljani, si bosta priigrali nastop na turnirju Masters v madžarskem Debrecenu.

Že sedaj je jasno, da bodo na Cedevita 3×3 Ljubljana Challengerju nastopile vse najboljše slovenske ekipe, saj imajo nastop na turnirju že potrjen ekipe Pirana, Ljubljane, Kranja in Maribora. Poleg omenjenih slovenskih moštev se bodo v idilični kulisi ljubljanskih ulic predstavile ekipe iz Amsterdama, Beograda, Malage, Rige, Rima, Sarajeva in Ulan Batorja. Imena preostalih petih ekip bodo znana v prihodnjih dneh.

Ambasador in podpornik letošnjega Cedevita 3×3 Ljubljana Challengerja je nekdanji slovenski reprezentant Sani Bečirović.

Novinarska konferenca pred začetkom mednarodnega turnirja v Ljubljani bo na sporedu v torek, 14. avgusta, ob 12. uri, v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani.
Prenos vseh tekem bo moč spremljati na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije, polfinalni tekmi in finale pa na programu Šport TV.

ČAS JE ZA PLJUSK 2018

Spoštovani!

Kljub koledarski pomladi, sončni dnevi in visoke temperature dajejo že čisto poletni občutek. Priložnost, da vsi željni zabave »pljusknejo« v poletje, bo že prvo poletno soboto, 23. junija, ko bo na Velenjski plaži znova čas za Pljusk.

Adrenalin. Atraktivni skoki v vodo. Velenjsko jezero.
Zgornje besede zagotovo najbolje opišejo dogajanje na prireditvi Pljusk, ki bo po lanskem velikem uspehu in odličnem obisku letos doživela ponovitev in hkrati napravila še »skok dlje«.

Znova bomo lahko spremljali pogumne junake, ki se bodo s svojimi kolesi BMX, rolkami ter rolerji, skejti in še marsičem drugim, spuščali po suhem delu skakalnice in skušali prepričati žirijo znanih obrazov, da je bil njihov skok najatraktivnejši in njihov Pljusk največji.

In še tisto najpomembnejše: obiskovalci se bodo tudi letos lahko spustili po mokri stezi, ki bo primerna za vse, ki želijo atraktivno »pljuskniti« v poletje. Na ta način bo Pljusk znova popestril dogajanje v nizu otvoritvenih dogodkov Velenjske plaže – Skoka v poletje, ki ga tudi letos organizira Mestna občina Velenje. Zagotovo se bo našlo kar nekaj pogumnežev, morda tudi tistih, ki si lansko leto niso upali, ki bodo stopili na vrh skakalnice in se pogumno pognali proti vodni gladini.

Vse željne zabave in »pljuskanja« prva poletna osvežitev tako prav zagotovo čaka na Pljusku. Dogajanje na Velenjski plaži bo obogatila svetovno znana skupina Dunking Devils, prisotni bodo tudi člani Urban Roofa. Koncert skupine Šank Rock pa velja kot nekakšno zagotovilo, da se bo zabava na Velenjski plaži na predzadnjo junijsko soboto, ki bo hkrati prva poletna, nadaljevala še dolgo v noč. Kot predskupina bo nastopila velenjska skupina Klinični testiranci.

Pripravite kopalke in si označite 23. junij na koledarju. Čas je za Pljusk 2018.

Za vse dodatne informacije o dogodku se lahko obrnete na Tineta Ružiča (tine.ruzic@sportanzo.com).

EXTREMNA POLETNA SEZONA DOGODKOV

Visoke aprilske temperature že dajejo občutek začetka poletja in poletne sezone norih dogodivščin. Prav take smo tudi letos pripravili pri Extremu. Še pred prvim dogodkom letošnje poletne sezone pa je luč sveta ugledala naša nova spletna stran, kjer v videu, sliki in besedi izveste vse o prihajajočih in tudi preteklih dogodkih.

Novo sezono dogodkov odpiramo na Kongresnem trgu, ki ga bo 19. maja zavzel Triglav The Rock Ljubljana, na katerem bomo lahko spremljali najboljše plezalce v balvanskem plezanju.

Do zadnjega majskega vikenda pa imate čas, da pregledate svoja podstrešja, kleti in garaže ter najdete svoje retro Pony kolo; ga očistite in pripravite na Red Bull Goni Pony vzpon na Vršič. Pony kolesa in retro oprave bodo start v Kranjski Gori preplavila 26. maja.

Junija se začenja košarkarska turneja po Sloveniji s tekmami državnega prvenstva v ulični košarki 3×3. Finaliste, ki se bodo 12. avgusta pomerili na ljubljanskem Pogačarjevem trgu bomo dobili na regionalnih turnirjih v večjih krajih po Sloveniji.

Začetek poletnih šolskih počitnic prinaša spektakularne skoke v vodo, vodno drčo »slip’n slide«, ogromno skakalnico in pravo vodno doživetje – za vse starosti. Velenjsko plažo bo, že drugič, otvoril Pljusk on Velenje Beach. Zmočili se boste lahko 23. junija.

Že tradicionalno bomo sredi poletja na Kongresnem trgu gledali napete dvoboje najboljših svetovnih odbojkarjev. Ljubljana Beach Volley je letos postal turnir svetovne serije FIVB Beach Volleyball Tour, točke z ljubljanskega turnirja bodo štele za nastop na olimpijskih igrah. Na »plažo sredi mesta« lepo vabljeni med 3. in 5. avgustom.

Poletje bodo zaključile najboljše košarkarske ekipe v košarki 3×3. Na Kongresnem trgu se bo pod sojem reflektorjev 17. in 18. avgusta za naziv najboljšega na Ljubljana 3×3 Challengerju borilo 13 mednarodnih ekip in tri najboljše slovenske.

V jesen bo zapeljal olimpijski festival, kjer se bodo na ljubljanskem Kongresnem trgu predstavile različne športne zveze. Odličen dogodek za vse ljubitelje športa in tiste, ki želijo  svoje otroke navdušiti nad športom. Osrednji trg bo ponujal več kot 40 športnih izzivov in bo prestolnico obarval olimpijsko.

Sredi septembra pa še najtežja preizkušnja – Red Bull 400 Planica. Najtežjih 400 metrov na svetu. Po vseh štirih bodo 202 višinska metra tekači in adrenalina željni premagovali 15. septembra.

Se vidimo na Extremovih dogodkih letošnje sezone!

TRIGLAV THE ROCK LJUBLJANA 2018 SE VRAČA!

trigalv-the-rock-logo

Po uspešni krstni izvedbi plezalnega spektakla v balvanskem plezanju Triglav The Rock Ljubljana 2017, na katerem sta slavila Janja Garnbret (SLO) v ženski in Chon Jongwon (KOR) v moški konkurenci, se bodo vrhunski slovenski in svetovni športni plezalci 19. maja vrnili na Kongresni trg. Vrhunec bo tudi letos večerni finale v soju žarometov, v katerega se bo uvrstilo po 6 najboljših tekmovalcev iz vsake kategorije, ki ga boste lahko spremljali tudi v neposrednem televizijskem prenosu na TV SLO 2.

Pri balvanskem plezanju, ki sodi med najmlajše oblike športnega plezanja, športniki ne uporabljajo plezalnih vrvi ali ostalih klasičnih varovalnih pripomočkov, temveč zgolj blazine. Enega od petih novih športov olimpijskih iger v Tokiu leta 2020 si boste v živo lahko ogledali tudi v Ljubljani!

Kvalifikacije, v katere se lahko prijavijo vsi, ki bodo v letu 2018 dopolnili 15 let, bodo potekale 18. maja 2018 v plezalnem centru Plus Climbing v Kopru, polfinale, v katerem se bo pomerilo 40 tekmovalcev in finale, v katerega se uvrsti po šest najboljših v ženski in moški kategoriji pa 19. maja 2018 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Dogajanje v središču prestolnice se bo začelo ob 9. uri s spremljevalnim programom, ki so ga organizatorji še nadgradili. Na Kongresnem trgu bo obiskovalce čakal Adrenalinski park, v katerem se bodo lahko na poligonu v višini 4 metrov lahko preizkusili v plezanju. Najmlajšim bo na voljo tudi stena za male junake, najbolj pogumni pa se bodo lahko spustili po urbanem zipline-u.

Triglav The Rock Ljubljana letos vstopa v novo serijo neodvisnih tekmovanj pod okriljem Svetovne plezalne zveze (IFSC) z nazivom “International Climbing Series“. To so tekmovanja, katera ne štejejo za točke v svetovnem pokalu, a jih IFSC vseeno priznava in uvršča na mednarodni koledar plezalnih tekmovanj.

Novost tekmovanja je tudi višji denarni sklad, ki letos znaša 20.000 EUR, od tega zmagovalec prejme četrtino zneska, kar postavlja tekmovanje ob bok največjim tovrstnim dogodkom v Evropi. Polfinalne in finalne smeri na 30-metrski montažni plezalni steni bodo tokrat postavljala najbolj uveljavljena imena športnega plezanja v svetu, med njimi Laurent in Mateo Laporte iz Francije in Švicar Manuel Hassler.

Ustvarjalna ekipa je že z lanskim dogodkom, ki si ga je kljub slabemu vremenu v živo ogledalo preko 4.000 ljudi, preko TV zaslonov pa še dodatnih 30.000, upravičila zaupanje generalnega pokrovitelja Zavarovalnice Triglav, ki je tudi letos omogočil pripravo dogodka. Rdeča nit je znova arhitekt Jože Plečnik, v čast katerega smo lani ob 145. obletnici njegovega rojstva in 60. obletnici smrti v logotip postavili Tromostovje.

Letos smo Plečnika počastili tako, da smo enega najboljših športnih plezalcev, ki je kot drugi na svetu preplezal eno najtežjih smeri Es Pontas na Malorki, ambasadorja dogodka in lanskoletnega podprvaka Jerneja Kruderja izzvali, da prepleza najbolj impozantne zgradbe, ki jih je Plečnik ustvaril. Poleg Tromostovja je Jernej preplezal še Centralni stadion za Bežigradom, Cerkev Sv. Mihaela, Šance na Ljubljanskem gradu, Križanke, Pokrite tržnice in Narodno in univerzitetno knjižnico, maja pa se bo že drugič spopadel s postavitvijo oprimkov na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Več o dogodku Triglav The Rock Ljubljana najdete na: 
www.therockljubljana.com

RED BULL GONI PONY: ČETRTIČ ŠE BOLJ NA POSKOK

RedBull-Goni-Pony-logo-300x272-1

Datum, ki si ga brž zabeležite vsi, ki vas je v prvih treh izvedbah prepričal vzpon s kolesi pony na prelaz Vršič, in vsi, ki bi se končno pridružili karavani, ki se obleče v oblačila iz šestdesetih, sedemdesetih, osemdesetih let, in se na zložljivih kolescih zažene navkreber: 26. maj 2018.

To bo dan četrtega druženja in kolesarjenja Red Bull Goni Pony v Kranjski Gori.

Najpomembneje, kar morate poleg datuma vedeti ta trenutek, je to, da so prijave že odprte na www.redbull.si/gonipony


Že od leta 2015

Prvo leto 284 udeleženk in udeležencev, drugo leto 573 in lani že neverjetnih 922, ki se upajo na drobnem kolesu brez prestav soočiti z najvišjim cestnim prelazom v Sloveniji.

Je sploh še kaj zaprašenih ponijev po kleteh? Še dobro, da so začeli izdelovati nove. Lani so bili takšni z okvirjem iz aluminija prvič na štartu, a sta tako pri damah kot pri gospodih nova rekorda postavila zmagovalca na klasičnih, jeklenih kolesih: Laura Šimenc z 52 minutami in 10 sekundami ter Primož Jurak s 44 minutami in 30 sekundami.

Če bomo letos dočakali nove rekorde v udeležbi in časih, pa izvemo v soboto 26. maja.

Vse o dogodku in prijave na www.redbull.si/gonipony
#GoniPony

STE PRIPRAVLJENI NA AVANTURO NA LEDU? PRIHAJA LEDENA TROFEJA

LedenaTrofeja-logotip-RGB-220x300-1

Ledena Trofeja se seli na NOVO LOKACIJO, a ostaja v pravljični naravi. 27. Januarja se bo hokejska senzacija odvila na PRESIHAJOČEM JEZERU LEDINE V RATEČAH, ekipe tekmovalcev pa se bodo borile za osvojitev pokala Ledena trofeja. Zabavno bo za tekmovalce in obiskovalce, saj ne bo manjkalo zimske zabave in aktivnosti za vso družino.

Rdeča nit dogodka je hokej na prostem, ki vsem udeležencem nudi edinstveno in pristno doživetje športa ter narave. Tekmovalci se bodo pomerili v hokeju 3 na 3, dvoboji pa bodo potekali na 6 igriščih, ki se bodo razprostirali na jezeru. Zabave pa ne bo manjkalo tudi za preostale udeležence, saj se bodo lahko preizkusili v drsanju (možna bo izposoja drsalk), v nagradnem spretnostnem poligonu in v mali šoli hokeja.

Na neskončno zabavanje v hokejskih radostih in aktivnostih pa ne bo vplivala niti sprememba lokacije. Dogodek je zaradi vremenskih razmer in ne dovolj zamrznjenega jezera Jasna prestavljen na presihajoče jezero Ledine v Ratečah.
Gre za presihajoče jezero, ki leži pod vasjo Rateče ob vhodu v dolino Planice in vsako zimo okoliškim prebivalcem in obiskovalcem omogoča zimske radosti.

Dogodek pa bo še vedno zaznamoval kozorog, saj je v obliko kozoroga izklesan pokal Ledene trofeje, pripadel pa bo ekipi, ki se bo najbolje izkazala na dogodku. Kozorog predstavlja simbol slovenske vztrajnosti, ki bo še kako zelo prav prišla vsem tekmovalcem. Tudi ime Ledena trofeja nakazuje, da bo dvoboj med tekmovalnimi ekipami oster. Ledeno ne bo samo jezero ampak tudi pogledi nasprotujočih se ekip, kot je leden pogled dveh kozorogov v boju.

Več o dogodku si lahko preberete na www.ledenatrofeja.si

Organizator dogodka je Extrem, partnerja dogodka sta Kranjska gora in Hokejska zveza Slovenije.

NAGRADE

The professional sphere has noticed and rewarded our ideas.

SPORTO 2022 (Volleyball on Ljubljanica river) – Best Sport Event and Best Digital Communication

CEV 2017 (Ljubljana Masters 2017)

SPORTO 2017 (Triglav The Rock Ljubljana)

SPORTO 2016 (RedBull Goni Pony)

SPORTO 2011 (Intersport Cage of Fear)